Buchstapel zum Thema Wein

Presse

Restaurant Wine by Ronn Wiegand / USA

„… Willi Schaefer ( and his son Christoph) produced amazing wines in 2013 from their 10 acres (4 hectares) of top Mittel Mosel sites. … Schaefer’s 2013 Rieslings are outstanding across the board – everyone reviewed here first rate…“

mehr lesen: RW 160-162-Willi Schaefer

Eichelmann, Ausgabe 2015

mit 4,5 von 5 von Sterne als „Weltklasse-Weingut“ ausgezeichnet

Der Feinschmecker, Ausgabe 2014

4 von 5 F
„…was die beiden Winzer aus ihrem Lagenpotenzial herausholen , ist auch in diesem Jahr erstaunlich…“

WEIN, André Dominé 2013

5 von 5 Sterne

Parker’s Wine Buyer’s Guide no 7

5 von 5 Sterne

Slow Food, Ausgabe 01_2012
Tradition I Von Oma lernen, heißt genießen lernen – die Mosel-Klassiker

Leicht, duftig, eleganz – und mit Restsüße, so lassen sich die klassischen Rieslinge von der Mosel beschreiben. Sie sind ein wenig aus der Mode geraten.
Zu Unrecht, findet Kai Wagner und stellt seine Lieblinge aus 2010 vor.

mehr lesen: Slowfood_Artikel_01_2012

View from a Cellar, John Gilman / USA

„…for those fortunate enough to find any of the 2013ers from Weingut Willi Schaefer, do not hesitate to buy all that you come across, as this is a monumentally beautyful vintage from the Schaefer family!“

mehr lesen: 2013 John Gilman Weingut Willi Schaefer

Mosel Fine Wines, Jean Fisch and David Rayer

„This is a stunning collection that the Schaefer family has crafted in 2013. This wines combine zest (without acidic hardness), plenty of Graacher aromatics, and the tell-tale light-feathered „silky touch“ which has made the success of this Estate over the years.“

Robert Parker, The World’s Greatest Wine Estates, 2005

Robert Parker zählt das Weingut Willi Schaefer zu den 100 besten Weingütern der Welt.

Vinum / Handelsblatt, Dez. 2013:

Das Weingut Willi Schaefer gehört zu den 100 besten Weingütern Deutschlands.

Terry Theise / USA ĂĽber Willi Schaefer Jahrgang 2012:

„…,there is one reason these wines are so beloved. Part of it is they’re so scarce; the estate is all of 4 hectares with no desire to grow. Part of is the wines themselves; they’re silly with delideliciousness. And as crystalline as they are, as ethereally complex and limpidly clear, they have a quality of calm; they don’t fuss at you how amazing they are. They are, dare I say, affectionate; they just sit in the glass and love you. And so we love them back. –“